John Paul Jones a re-înregistrat “When The Levee Breaks” în scopuri caritabile

John Paul Jones, fostul basist Led Zeppelin, a înregistrat o nouă versiune a When The Levee Breaks, alături de 20 de muzicieni din întreaga lume.

Scris de Kansas Joe McCoy și Memphis Minnie în 1929, la doi ani după inundațiile catastrofale ale fluviului Mississippi, ce au afectat 10 state americane, această piesă clasică de blues a fost prezentată de Led Zeppelin unei noi generații pe Led Zeppelin IV.

Noua versiune și clipul video ce o acompaniază a fost produsă de Sebastian Robertson și Mark Johnson, ca parte a inițiativei Playing for Change’s Song Around the World, și  profită de prezența unor muzicieni precum chitaristul Derek Trucks, cântăreața Susan Tedeschi, toboșarul Stephen Perkins sau vocalistele Elle Marja Eira din Norvegia și Mihirangi din Noua Zeelandă.

“Se pare că prea puține s-au schimbat din 1927, sau chiar din 2005, de la Katrina,” a declarat Jones pentru Rolling Stone. “Încă este o piesă foarte puternică, liric și muzical. … N-aveam nici o idee cum vor suna celelalte părți pentru că au fost înregistrate la distanță, așa că a fost o surpriză extrem de plăcută când i-am văzut pe toți acești muzicieni incredibil de talentați în clipul final.”

Adrian Coleașă



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.