Supergrup: Pinnick Gales Pridgen

Încă un supergup, se pare că se poartă. De data asta, inițiatorul a fost Mike Varney (responsabil aproape de unul singur pentru valul de shredderi din anii ‘80, de la conducerea Shrapnel Records).

Într-o zi din 2012, a pus mâna pe telefon și l-a întrebat pe dUg Pinnick (bas, King’s X) dacă n-ar fi interesat de un proiect cu Eric Gales la chitară și Thomas Pridgen (Mars Volta) la tobe.

Pinnick Gales Pridgen

A fost de acord, au intrat în studio și au tras un album, apărut în februarie. Ei îl descriu ca blues anormal, cu groove de gospel. Cumva, chimia power trio a funcționat, majoritatea pieselor sunt originale, fuziune a hendrixianului-johnsonian Gales cu aromele de progresiv ale lui Pinnick și Pridgen.

Mai neduși la biserică, au avut tupeul să tragă “Sunshine Of Your Love” într-o variantă aproape heavy și care mie îmi sună chiar mai bine decât Cream (ce să fac, urăsc sincer vocea lui Jack Bruce). Glazura delicată a tortului este “For Jasmine”, mic interludiu cu trimitere, evident, la Beethoven.

Se pare că s-au simțit atât de bine împreună încât deja este vorba de o continuare. Să fie, nașul mare Mike sigur se bucură.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.