RIP Tommy Ramone!

S-a stins și ultimul dintre fondatorii Ramones. Tommy Ramone (născut Erdélyi Tamás, în Budapesta, 1952) ne-a părăsit pe 11 iulie.

Tommy Ramone

Ramones sunt cei care mai mult decât oricine au simbolizat punk rock-ul. Au schimbat fundamental peisajul muzical al anilor ‘70 și influența lor se simte astăzi poate mai puternic decât oricând. Au devenit simboluri contemporane, tricourile cu Ramones sunt purtate de cetățeni care habar n-au că oamenii ăștia au cântat. Dar arată cool, nu?!

Crescut în Forest Hills, NY, Tommy a cântat la tobe într-o trupă de liceu, Tangerine Puppets, în care mai era și chitaristul John Cummings (mai târziu Johnny Ramone). A fost asistent al inginerului de sunet la producția “Band Of Gypsies”, a lui Jimi Hendrix. Când Ramones s-au reunit inițial, erau un trio, cu Johnny la chitară, Joey la tobe și Dee Dee la bas. Tommy ar fi trebuit să se ocupe de management. A trecut la tobe pentru că Joey nu reușea să țină pasul cu ritmurile tot mai rapide ale muzicii, așa că s-a făcut vocalist.

A rămas toboșar și co-producător timp de patru albume esențiale, între 1974 și 1978 – “Ramones”, “Leave Home”, “Rocket To Russia” și “It’s Alive”. A fost înlocuit de Marky Ramone, dar s-a ocupat în continuare de management și de producția celui de al patrulea album de studio, “Road To Ruin”. în 1984, a colaborat din nou cu Ramones, ca producător al albumului “Too Tough To Die”.

Destrămată în 1996, trupa s-a reunit acum acolo sus, în formula completă. Cu siguranță niște îngerași stau acum la coadă la tricouri, în timp ce unii ca Joey Strummer încearcă să intre pe fereastra din spate a clubului, așa cum a făcut-o când i-a văzut prima oară în Londra.

O bucată de istorie muzicală a plecat dintre noi, dar muzica a rămas. Odihnește în pace, Tommy! Acum toți patru, în cor: hey ho, let’s go!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.