Jeff Kollman, un chitarist smerit

Jeff Kollman este un mare chitarist. Nu o spun eu, o spune industria. Nu este un rock star, așa cum probabil își imagina când pleca din orășelul Toledo din Ohio să cucerească Los Angeles-ul.

O persoană discretă și extrem de amabilă, este absolut imposibil să nu-ți placă. Când l-am cunoscut, în 2008, era aproape obsedat de fetița lui și îmi arăta fascinat poze cu ea pe telefon. Același Jeff care și-a botezat cățelul Buddy Jo Kollman și l-a trecut producător executiv la albume UFO sau Chad Smith’s Bombastic Meatbats.

Muzician, compozitor, producător, Jeff Kollman a îmbrăcat multe costume musicale și a lucrat cu mulți dintre cei mari – de la Glenn Hughes la Chad Smith, de la Lao Tizer la Asia (ft John Payne). A trecut prin multe genuri, de la shredder-ul heavy metal, la progresiv, fusion și chiar jazz. În timp ce compunea muzică de film sau măcar participa la înregistrări („Sahara”, „Ice Age 2″…). Sau răspundea apelurilor de la Fender, pentru care este unul dintre trei clinicians, alături de Greg Koch și Gary Hoey.

Toate activitățile astea nu l-au împiedicat în vreun fel să aibă și o bogată carieră solo, sub numele său sau cu trupa sa de progresiv instrumental, Cosmosquad. În continuare modest, preocupat de familia lui și trăind muzica.

De curând a scos un nou album, 100% acustic, „Hills Of Granada”, la propriul label, Marmaduke Records. Eu mă duc să-l comand.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.