ESP – Welcome to USA!

ESP, firmă japoneză fondată în 1975, a crescut rapid în topul preferințelor chitariștilor și basiștilor rock, mai ales a celor specializați în genurile (mai mult sau mai puțin) extreme.

Catalogul lor de artiști este impresionant, primul care a avut un model semnătură fiind George Lynch, în 1985. De atunci, lista a ajuns să cuprindă muzicieni ca Jeff Hanneman, Tom Araya, James Hetfield, Kirk Hammett, Max Cavalera, Gus G, Frank Bello, Pancho Tomaselli… până la bătrânul Ronnie Wood (unul dintre primii care au folosit chitări ESP în afara Japoniei). Cel mai nou nume pe listă – Alex Skolnick.

Instrumentele sunt fabricate în Japonia (modelele high-end și custom shop), Coreea, Indonezia și China. 2014 a fost anul care a marcat extinderea operațiunilor în Statele Unite, odată cu deschiderea primei fabrici pe sol american.

Modelele manufacturate 100% în California (North Hollywood) constituie o linie separată, ESP USA, vizează direct piața americană și sunt poziționate (ca și calitate și preț) alături de cele japoneze.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.