MAB și forța shred-ului

Adică Michael Angelo Batio, un mare chitarist care a abordat multe genuri, dar rămâne asociat cu heavy metalul neo-clasic, un shredder pursânge, cu un showmanship invidiat de mulți.

Michael Angelo Batio

Photo courtesy of Rat Pak Records

De la începuturile alături de Holland sau Nitro în anii ‘80, a devenit cunoscut pentru abilitățile tehnice și cunoștințele de teorie muzicală aplicate practic într-un mod extrem de spectaculos  (cum ar fi chitarele duble și cvadruple la care cântă cu ambele mâini simultan, de exemplu).

Anii ‘90 nu au fost cea mai bună perioadă pentru shredderi, îngropați de grunge, dar au fost momentul în care și-a început cariera solo. Așa că a trebuit să-și facă propria casă de discuri, M.A.C.E. Music, unul dintre primele labeluri online.

Este un muzician complex, cu multe proiecte – 11 albume solo, DVD-uri educaționale esențiale (Speed Kills 1&2) sau Hands Without Shadows – A Tribute to Rock Guitar, proiect multimedia pe care l-a dus în turneu pe tot mapamondul.

După tot acest timp, poate a venit și momentul unei retrospective, care va apărea pe 14 aprilie prin intermediul Rat Pak Records, Shred Force 1: The Essential Michael Angelo Batio.

MAB Shred Force 1

Photo courtesy of Rat Pak Records

Retrospectiva are un conținut extrem de variat –  de la cover-uri (Rush What You’re Doing sau Deep Purple Burn), trecând prin piese tribut (RRR, pentru Randy Rhoads, Slowhand, pentru Eric Clapton sau Diamond, pentru Dimebag Darrell), până la piese originale clasice MAB (8 Pillars Of Steel, Juggernaut).

Lista de invitați de pe album este mai mult decât impresionantă, un who’s who al shreder-ilor și nu numai. Mark Tremonti, Jeff Loomis, George Lynch, Guthrie Govan, Rusty Cooley, Michael Romeo sau Chris Poland sunt doar o parte dintre ei.

Cu siguranță un deliciu pentru fanii de shred, albumul poate fi comandat online de la Rat Pak Records, cu atât mai mult cu cât toate precomenzile vor intra într-o tombolă al cărei premiu este o chitară Dean MAB1.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.