Korpiklaani și Vrăjitoarea

Alte trupe folk metal au pornit de la metal și au încorporat pe patcurs elemente folk. Korpiklaani au început ca un duo folk pur-sânge, de inspirație laponă, Shamaani Duo, care a devenit apoi, în 1996, trupa Shaman.

După două albume, în 2002, Shaman s-a metamorfozat în Korpiklaani (Clanul din sălbaticie/pustie – traducere aproximativă grație Google Translate).

Korpiklaani

Photo: Harri Hinkka

În mai va apărea cel de-al nouălea album de studio, Noita (adică Vrăjitoare, conform aceluiași GT). Același folk metal vesel, care le-a adus eticheta de beer metal. Muzica lor este atât de veselă și plină de viață încât cei mai mulți oameni nu pot rezista să nu danseze și să nu râdă atunci când o ascultă; cu toate că versurile sunt perfect incomprehensibile oricui nu vorbește finlandeza.

Noita este primul album alături de noul acordeonist Sami Perttula, acum în tandem cu violonistul Tuomas Ruonakari.

Deși traducerea  termenului este „vrăjitoare”, echivalentul este mai degrabă cel al vindecătorului șamanic, iar poveștile spuse de cântece se învârt în jurul acestui univers magic. Fără a neglija totuși licorile alcoolizate pentru care sunt celebri în cârciumile de rockeri de pe întreg mapamondul.

Jonne Järvelä, vocalistul, șeful și fondatorul trupei declară că au reușit în fine să atingă echilibrul perfect dintre folk și metal la care a visat dintotdeauna. Pe 5 mai sper că îi vom da dreptate.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.