Ura De După Ușă au revenit

Și nu pentru că ar fi plecat vreodată. Vremurile s-au schimbat, componența s-a modificat, au avut și pauze, dar atitudinea a rămas aceeași.

Expresia muzicală a rămas și ea în aceiași parametri. Nu pentru că n-ar fi evoluat, din contră, eu cred că acum sună mai bine decât oricând, concentrați și eficienți.

UDDU 2016

Aproape două decenii și jumătate au lăsat cicatrici adânci, astfel încât numele noului album, Cicatrice, lansat pe 22 aprilie la clubul Pasaj este mai mult decât adecvat.

Clubul nu este cunoscut pentru concerte de genul acesta (chiar dacă au cântat aici și ZOB), dar a fost un spațiu primitor pentru UDDU (cu Bullet Proof în deschidere) și cei care au ținut să îi vadă, deși în aceeași seară fanii genului au avut o problemă să se hotărască între concertele care se țineau în oraș.

Piesele de pe album au fost rodate live și nu au fost o noutate pentru cei care nu i-au scăpat în ultimii ani din vedere. Respinși de societate (1998), cel de al doilea album cronologic, nu a apărut oficial nici până astăzi, deși cântecele au fost postate pe YouTube, astfel încât Cicatrice este moștenitorul de drept al muzicii UDDU din anii ‘90.

Un nou album, o trupă renăscută, mai feroce, mai implicată și mai puțin dispusă la compromisuri decât oricând, Costi conduce barca Ura pe ape cunoscute, dar la fel de învolburate.

O nouă generație hardcore a apărut între timp, dar Ura rămâne un reper (recunoscut sau nu) al scenei românești. Și nu, nu și-au pierdut nimic din relevanță. Cicatricile, în cazul lor, sunt o demonstrație de atitudine și caracter, ceea ce au din plin.

Cum a fost la concertul de lansare al Cicatrice, puteți vedea în galeria foto de aici.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.