Where You Are Going To, Robin Trower?

Răspunsul cel mai simplu ar fi “unde vrea el”.

Aclamat de mai bine de patru decenii ca unul dintre cei mai mari chitariști din istoria rock-ului, cel ce a fost supranumit un Hendrix alb, își continuă cariera prolifică în același ritm și acum la frumoasa vârstă de 71 de ani.

Robin Trower

Photo by Carl Lender

Anii ‘60 i-a petrecut în diverse trupe londoneze, iar marea oportunitate a apărut odată ce a devenit membru al Procol Harum, în 1967, formație în care a rămas până în 1972.

După ce a părăsit Procol Harum, Trower și-a început călătoria solo pe care o continuă și astăzi, ca un inovator al instrumentului aclamat de critici și de ceilalți chitariști.

Primul album cu Robin Trower Trio, Twice Removed From Yesterday (1973), nu a făcut foarte multe valuri, deși erau prezente toate elementele stilului său inconfundabil, exploziv, plin de feeling, de un psihedelism soft care l-au făcut să iasă din mulțime și să strălucească.

Cel de al doilea album solo, Bridge of Sighs (1974), în schimb a fost propulsat în topuri și s-a vândut în mai bine de un milion și jumătate de exemplare. De fapt, are vânzări de cel puțin 15.000 de exemplare anual, până în ziua de azi.

Vineri, 6 mai, a apărut cel de al 21-lea album de studio al său, Where You Are Going To, la Manhaton Records.

Când vine vorba de albumele Robin Trower, unele lucruri nu se schimbă niciodată; chitara va fi fabuloasă, compozițiile vor mereu scrise din inimă, iar vocea va transmite mesajele sufletului.

Ceva mai rock decât precedentul, Something’s About To Change (2015), noul album rămâne profund ancorat în blues, de o vitalitate contagioasă.

De la Where Will The Next Blow Fall din deschidere, inspirat de ultimele evenimente nefericite din Europa, trecând prin Where You Are Going To, o meditație asupra propriei vieți și cariere,  momentele emoționante We Will Be Together Someday și I’m Holding On To You, ambele dedicate memoriei răposatei sale soții, până la momentele funky soul din Fruits Of Your Desire și Delusion Sweet Delusion, repertoriul este o explorare a multor orizonturi, modelate de o viziune clară și o personalitate extrem de puternică.

De la rock la soul funky, printre interludii epice de blues, Robin Trower rămâne un chitarist fundamental, ce își vede de drumul său, până la capăt.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.