The Answer, momentul iluminării

“The Irish Have The Answer!” Cam așa titrau pe prima pagină diverse publicații, mai mult sau mai puțin muzicale, prin 2006, odată cu apariția Rise, debutul trupei nord-irlandeze. Kerrang prezicea că vor deveni uriași și nu s-au înșelat prea tare.

The Answer, by Charlie Gray 2016

Photo by Charlie Gray, courtesy of Napalm Records

The Answer păreau teleportați direct din anii ‘70. Destule trupe apărute după 2000 au fost comparate cu Led Zeppelin, filiația era facilă și proclamarea ca moștenitori ai tronului era onorantă, chiar dacă singura asemănare reală era blues rock-ul zemos practicat cu o energie dezlănțuită.

Inițial toate păreau să meargă într-o direcție evidentă. The Answer aveau show-uri alături de nume ca Deep Purple, Whitesnake sau Aerosmith, iar în 2008 și 2009 erau trupa de deschidere pentru AC/DC în turneul Black Ice (cu câteva excepții, cea mai notabilă pentru noi fiind absența de la concertul din București).

După cinci albume păreau epuizați, iar problemele de familie care își puseseră amprenta pe vocalistul Cormac Neeson îl făceau să se îndoiască de capacitatea sa de a mai scrie ceva, darmite să mai scoată vreun album.

Răspunsul a fost o reîntoarcere la rădăcinile celtice. Solas este cuvântul gaelic pentru lumină (și iluminare), iar acesta este excat spațiul în care par să se afle The Answer acum.

Cele cinci albume anterioare par acum pașii naturali către momentul acesta, o salt evoluționar pentru trupă și o încoronare a tuturor eforturilor anterioare. Cu Solas s-au depășit pe ei înșiși și transced granițele genului în care s-au afirmat. De data aceasta, The Answer livrează un album de rock contemporan cu influențe celtice care are toate șansele să îî ducă la nivelul următor al carierei, pe care îl merită din plin.

Solas, cel de al șaselea album de studio (al treilea pentru Napalm Records) va apărea pe 28 octombrie.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.