Akral Necrosis dezvăluie titlul, artwork-ul și tracklist-ul noului album

Blackerii de la Akral Necrosis lansează cel de-al treilea album de studio pe 25 septembrie 2020 în cadrul unui concert în Quantic Club, București.  Albumul “The Greater Absence” este rodul a peste 3 ani de lucru și are o durată de peste o oră, fiind cel mai lung material produs de trupa bucureșteană. Conceptul său dezvoltă un fir narativ care urmărește acțiunile unui personaj obsedat de ocult și care descoperă că abordarea superficială a necunoscutului poate avea consecințe neașteptate.

“The Greater Absence” va fi lansat prin Loud Rage Music, iar tracklist-ul este următorul:

I – Silent Altar
II – Oldd Mirror
III – Intonation
IV – In Nightmare Shades
V – Man in the Cauldron (album version)
VI – Third Curse
VII – Revamping the Inside
VIII – Plaguebound
IX – I See the Bright Lights
X – Damnatio Memoriae

Artwork-ul albumului “The Greater Absence” este creat de Constantin Bodescu și surprinde perfect atmosfera materialului. Booklet-ul a primit, de asemenea, un tratament special din partea artistului – cei mai curioși dintre ascultători vor descoperi între filele sale o serie de enigme.

Într-o notă atipică, trupa are un invitat special pe “The Greater Absence”. David Topală, unul dintre cei mai interesanți tineri poeți din România, este prezent pe material cu un poem nepublicat care este redat în fragmente pe trei dintre piesele albumului.

Povestea albumului va reaminti ascultătorilor de titlurile clasice King Diamond, dar se îndepărtează de căile bătătorite printr-un melanj aparte de reflecții și influențe. Personajul principal al albumului este un ignorant ambițios, patetic în căutarea sa de a releva misterele celor nevăzute și ale vieții de după. Parcursul protagonistului este, în fapt, o alegorie a practicilor contemporane adoptate tot mai des în circuitul mainstream care transformă black metal-ul într-un produs de consum, apelându-se la un mercantilism isteric pentru a se plasa tricouri și cd-uri. Anumite părți ale expunerii sunt inspirate de capodopera lui Ingmar Bergman, “Vargtimmen”, iar epilogul prezintă o viziune teribilă a destinației finale a sufletului uman, perspectiva care se delimitează de conceptele raiului și iadului sau de certitudinea suprimării totale a oricărei forme de conștiență.

Albumul a fost mixat și masterizat de către Andrei “Oase” Spătaru la OsimetriC Productions.
“The Greater Absence” va fi lansat pe CD în Quantic Club și în format digital pe platformele de streaming.

Mai multe informații despre concertul de lansare din Quantic se găsesc pe pagina de eveniment de pe facebook: https://www.facebook.com/events/295299495038415/

Biletele sunt disponibile în număr foarte limitat și pot fi achiziționate de pe iabilet.ro la urmatorul link: https://www.iabilet.ro/bilete-lansare-de-album-akral-necrosis-25-septembrie-in-quantic-club-58491/

Akral Necrosis – https://www.facebook.com/akralnecrosis/
Loud Rage Music – https://loudragemusic.com/Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.