Un artist cubanez care a primit Grammy Award vine la Deva Jazz Fest

Se apropie ,, Deva Jazz Fest”, evenimentul care menține Deva pe harta orașelor culturale unde muzicienii aduc spiritul liber al creativității artistice. Arta în care libertatea de exprimare constituie esența existenței ei va fi reprezentată aici prin evoluția unor artiști de excepție care au demonstrat în cariera lor că sunt personalități influente pe scena muzicii de jazz la nivel mondial.

Avem în acest an o ediție de excepție prin participarea în regiunea noastră pentru prima dată a unui muzician de jazz care a primit un GRAMMY AWARD în acest caz împreună cu Chucho Valdés pentru Irakére 40 și două LATIN GRAMMY AWARDS. Este vorba de trompetistul cubanez Carlos Sarduy care alături de grupul său aduc la Deva jazz de nivel mondial.

Artiști din SUA, Cuba, Danemarca, Austria, Italia, Macedonia de Nord, Serbia și România vor evolua pe scena Deva Jazz Fest timp de 3 zile în perioada 26 – 28 august 2022. Evenimentul se dorește a asigura acel sincretism necesar actului de cultură de calitate prin prezentarea mai multor genuri artistice. Veți putea participa la concerte matinale, work shop-uri, vernisaje de artă vizuală, fotografie, pictură, caricatură, lansarea cărții ,, Blues made în România” și la Incursiuni în Istoria jazz-ului.

Iată numele grupurilor care vor participa la ediția din 2022 a Deva Jazz Fest:

CARLOS SARDUY GROOVE MESSENGERS (CUBA/DK) – CHAMPIAN FULTON TRIO (USA) – DelaDAP (AT) – GIANLUCA D’ALESSIO (IT) – GERALD GRADWOHL GROUP (AT) – SASO POPOVSKY TRIO (NMK) – EYOT ( SRB) – MIKE &THE BLUE SPIRITS (RO) – STEEL BLUES QUINTET (RO)

Vom prezenta în perioada următoare informații despre fiecare grup pentru a vă convinge că la final de august este necesar să veniți la Deva Jazz Fest.

Evenimentul cultural este organizat de Primăria Municipiului Deva prin Centrul Cultural ,, Drăgan Muntean” din Deva.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.